Евровизија 1964

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Евровизија 1964 е 9. издание на Евровизија. Се одржа во Копенхаген, Данска на 21.03.1964 год. Ппобедик беше Италија со песната “Poupée de cire, poupée de son” од Gigliola Cinquetti

Eurovision Song Contest Logo 1964.svg Лого на Евровизија 1964