Евровизија 1987

Од Википедија — слободната енциклопедија
Палата на бриселскиот изложбен центар – место каде се одржал настанот.

Евровизија 1987 е 32. издание на Евровизија. Се одржа во Брисел, Белгија на 09.05.1987 г.

Победник беше Ирска со песната “Hold Me Now” од Џони Логан.