Евровизија 1962

Од Википедија — слободната енциклопедија

Евровизија 1962 е 7. издание на Евровизија. Се одржа во Луксембург, Луксембруг на 18.03.1962 г. Победник беше Франција со песната “Un premier amour” од Isabelle Aubret

Eurovision Song Contest Logo 1962.svg Лого на Евровизија 1962