Евровизија 1970

Од Википедија — слободната енциклопедија
Конгресен центар во Амстердам, место на одржување на настанот

Евровизија 1970 е 15. издание на Евровизија. Се одржа во Амстердам, Холандија на 21.03.1970 г. Победник беше Ирска со песната “All Kinds of Everything” од Dana

Eurovision Song Contest Logo 1970.svg Лого на Евровизија 1970