Евровизија 1960

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кралска фестивалска сала, Лондон - место домаќин на натпреварот во 1960 година

Евровизија 1960 е 5. издание на Евровизија. Се одржа во Лондон, Обединетото Кралство на 29.03.1960 г. Победник беше Франција со песната “Tom Pillibi” од Jacqueline Boyer

Eurovision Song Contest Logo 1960.svg Лого на Евровизија 1960