Евровизија 1996

Од Википедија — слободната енциклопедија
Осло Спектрум – место каде се одржал настанот.

Евровизија 1996 е 41. издание на Евровизија. Се одржа во Осло, Ирска на 18.05.1996 г. Победник беше Ирска со песната “The Voice” од Eimear Quinn.