Евровизија 1969

Од Википедија — слободната енциклопедија
Театарот Реал, место на одржување на настанот.

Евровизија 1969 е 14. издание на Евровизија. Се одржа во Мадрид, Шпанија на 29.03.1969 г. Ппобедици беа Шпанија, Обединетото Кралство, Холандија, Франција.

Eurovision Song Contest Logo 1969.svg Лого на Евровизија 1969