Евровизија 1982

Од Википедија — слободната енциклопедија

Евровизија 1982 е 27. издание на Евровизија. Се одржа во Харогејт, Обединетото Кралство на 24.04.1982 г. Победник беше Германија со песната “Ein bißchen Frieden” од Nicole

Eurovision Song Contest Logo 1982.svg Лого на Евровизија 1982