Македонски претседателски избори (2019)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Македонски претседателски избори, 2019
Македонија
2014 ←

претседател пред избирањето

Ѓорге Иванов
ВМРО-ДПМНЕ

Избран за претседател

ќе биде одлучено
ќе биде одлучено

Македонски претседателски избори, 2019 — редовни претседателски избори кои треба да се одржат во Македонија во 2019 година, на кои се избира претсетаделот на Република Македонија.