What's Shakin'

Од Википедија — слободната енциклопедија

What's Shakin е компилационен албум издаден од „Elektra Records“ во 1996. Албумот стана музички хит и е забележлив по перформансите на Ерик Клептон, непосредно по настанувањето на бендот „Cream“. Во моментов албумот е достапен на компакт диск и содржи сеопфатен есеј за почетоците на снимањето.

Список на песни[уреди | уреди извор]

Страна 1[уреди | уреди извор]

 1. „Good Time Music“ - Џон Себастиан
 2. „Almost Grown“ - Чак Бери
 3. „Spoonful“ - Вили Диксон
 4. „Off the Wall“ - Мерион Волтер Јакобс (Литл Волтер)
 5. „Can't Keep From Crying Sometimes“ - Ал Купер
 6. „I Want To Know“ - Скот Мек Лиод
 7. „Crossroads“ - Роберт Џонсон

Страна 2[уреди | уреди извор]

 1. „Lovin' Cup“ - Пол Батерфилд
 2. „Good Morning Little Schoolgirl“ - Сони Бои Вилјамсон
 3. „Steppin' Out“ - Џејмс Брекен
 4. „I'm In Love Again“ - Дејв Бартоломеј, Ентони Доминик
 5. „Don't Bank on it Baby“
 6. „Searchin'“ – The Lovin' Spoonful
 7. „One More Mile“ - Џејмс Катон