Прва македонска кошаркарска лига 2019/20 - Прва лига

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2019/20 - Прва лига започнала на 12 октомври 2019 година, а играчки завршила на 8 март 2020 година. Вкупно десет екипи се натпреваруваат во првиот дел за да ги одлучат шесте места кои воделе во Супер лигата на Првата македонска кошаркарска лига 2019/20.

Поради ширењето на заразата COVID-19 од вирусот SARS-CoV-2, Кошаркарската федерација на Македонија на 12 март 2020 (после 17 одиграни кола) одлучила, поради безбедноста на кошаркарските работници, привремено да ја суспендира Првата лига и останатите натпреварувања организирани од Федерацијата.[1]

На 14 мај 2020, Федерацијата одлучила сезоната да се прекине, односно да нема победник и никој да не отпадне.[2][3]

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои требале да продолжат во Супер лигата
     Екипи кои требале да продолжат во Плеј-аутот
# Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. МЗТ Аеродром 14 3 1427 1244 + 183 31
2. Работнички 12 5 1469 1331 + 138 29
3. Гостивар 12 5 1429 1302 + 127 29
4. Кожув 11 6 1436 1259 + 177 28
5. Еуро Никел 2005 11 6 1370 1302 + 68 28
6. Куманово 2009 10 7 1340 1298 + 42 27
7. Пелистер 8 9 1391 1396 - 5 25
8. Академија ФМП 4 13 1239 1369 - 130 21
9. Вардар 3 14 1240 1475 - 235 20
10. МЗТ Уни Банка 0 17 1216 1581 - 365 17

Извор: Кошаркарска федерација на Македонија

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

12 октомври
2019
17:30
Извештај Вардар 82, Еуро Никел 2005 92    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 18-28, 20-20, 22-25, 22-19
Пое: А. Нивеш 23
Ско: С. Темелковски 10
Дод: Ф. Јунику 3
Пое: А. Марзет 23
Ско: Ѓ. Каплановиќ 14
Дод: Ј. Петровски 7
12 октомври
2019
18:00
Извештај Кожув 76, МЗТ Аеродром 78    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 523
Четвртини: 21-21, 16-21, 26-18, 13-18
Пое: Е. Пејн 16
Ско: Н. Павловиќ 10
Дод: Б. Стајиќ 6
Пое: А. Омот 18
Ско: Б. Крстевски 10
Дод: Џ. Хајндс 3
12 октомври
2019
18:00
Извештај Гостивар 95, Академија ФМП 75    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,300
Четвртини: 25-15, 16-23, 24-18, 30-19
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 37
Ско: А. Вучковиќ 10
Дод: А. Костоски, Д. Доналдсон 5
Пое: Д. Делипетров, М. Шалев 13
Ско: Д. Делипетров 8
Дод: Д. Нацевски 4
12 октомври
2019
18:30
Извештај Куманово 2009 84, Пелистер 79    Училишна сала Перо Наков[4], Куманово
Гледачи: 50
Четвртини: 17-17, 15-18, 23-21, 29-23
Пое: М. Јанески 26
Ско: М. Јанески, М. Младеновиќ 8
Дод: М. Младеновиќ 17
Пое: А. Мекиќ 23
Ско: повеќемина-3 7
Дод: А. Казарновски 5
16 октомври
2019
18:00
Извештај Работнички 103, МЗТ Уни Банка 58    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 24-14, 24-21, 27-16, 28-7
Пое: В. Ефремовски 23
Ско: С. Глигоријевиќ 12
Дод: Х. Лесколт 6
Пое: Л. Тодоровски, Б. Стојановски 12
Ско: Л. Тодоровски, Б. Стојановски 10
Дод: Д. Митевски 4

2. коло[уреди | уреди извор]

18 октомври
2019
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 108, МЗТ Уни Банка 77    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 22-24, 33-20, 27-21, 26-12
Пое: А. Маслинко 27
Ско: А. Маслинко 15
Дод: А. Магдевски 8
Пое: Л. Тодоровски 19
Ско: В. Исајлоски 5
Дод: Д. Митевски 6
19 октомври
2019
17:30
Извештај Вардар 64, Кожув 85    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 18-24, 11-19, 13-23, 22-19
Пое: Д. Робев 16
Ско: С. Темелковски 14
Дод: Д. Робев 5
Пое: Т. Зданавичиус 16
Ско: Б. Трајковски 7
Дод: Б. Стајиќ 5
19 октомври
2019
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 91, Пелистер 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 50
Четвртини: 19-27, 32-15, 28-12, 12-15
Пое: Ј. Петровски 27
Ско: повеќемина-3 5
Дод: Ј. Петровски 9
Пое: А. Мекиќ 17
Ско: Ф. Думиќ 8
Дод: Ф. Думиќ 8
19 октомври
2019
19:00
Извештај Академија ФМП 80, Куманово 2009 93    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 100
МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-26, 25-13, 15-29, 23-25
Пое: Р. Харис 29
Ско: М. Бешлиоски 8
Дод: Д. Нацевски 4
Пое: Д. Миладиновиќ 22
Ско: М. Јанески 11
Дод: М. Младеновиќ 10
20 октомври
2019
18:00
Извештај Работнички 91, Гостивар 90    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 21-24, 21-26, 26-17, 23-23
Пое: Х. Лесколт 25
Ско: Х. Лесколт 8
Дод: Х. Лесколт 8
Пое: Д. Доналдсон 21
Ско: Д. Доналдсон 10
Дод: Д. Доналдсон 8

3. коло[уреди | уреди извор]

26 октомври
2019
16:00
Извештај МЗТ Уни Банка 75, Вардар 95    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 26-20, 15-21, 15-30, 19-24
Пое: В. Исајлоски 18
Ско: Л. Тодоровски 9
Дод: Д. Митевски 6
Пое: А. Нивеш 23
Ско: С. Темелковски, А. Нивеш 11
Дод: Ф. Јунику 9
26 октомври
2019
17:30
Извештај Гостивар 80, МЗТ Аеродром 78    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,300
МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-20, 23-19, 19-22, 20-17
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 21
Ско: Ѓ. Џелетовиќ 9
Дод: Д. Доналдсон 7
Пое: А. Омот 19
Ско: А. Маслинко 6
Дод: Џ. Хајндс
24 октомври
2019
18:00
Извештај Кожув 86, Еуро Никел 2005 61    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 321
Четвртини: 16-14, 27-15, 22-21, 21-11
Пое: Е. Пејн 23
Ско: Н. Павловиќ, Т. Зданавичиус 8
Дод: Д. Караџовски, Т. Зданавичиус 4
Пое: А. Марзет 20
Ско: Ф. Бакоч 7
Дод: Ј. Петровски 2
24 октомври
2019
18:00
Извештај Пелистер 92, Академија ФМП 77    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 250
Четвртини: 21-19, 24-25, 25-22, 22-11
Пое: А. Казарновски 20
Ско: А. Казарновски 9
Дод: А. Казарновски 6
Пое: Р. Харис 33
Ско: М. Бешлиоски 6
Дод: Д. Делипетров, Р. Харис 3
24 октомври
2019
19:00
Извештај Куманово 2009 70, Работнички 72    Училишна сала Перо Наков[5], Куманово
Гледачи: 50
Четвртини: 19-13, 18-23, 17-20, 16-16
Пое: М. Младеновиќ 17
Ско: Д. Миладиновиќ 9
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: Д. Бенџамин 31
Ско: Љ. Младеновски 10
Дод: Д. Бенџамин 5

4. коло[уреди | уреди извор]

2 ноември
2019
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 75, Куманово 2009 58    Спортски центар Јане Сандански (мала сала)[6], Скопје
Гледачи: 250
Четвртини: 24-17, 22-15, 15-21, 14-5
Пое: Д. Стојановски 17
Ско: А. Магдевски 9
Дод: К. Николов 7
Пое: Д. Миладиновиќ 14
Ско: повеќемина-3 6
Дод: М. Младеновиќ 7
2 ноември
2019
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 85, Академија ФМП 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 120
Четвртини: 20-13, 22-15, 19-24, 24-17
Пое: А. Марзет 19
Ско: Ф. Бакоч 12
Дод: Ј. Петровски 7
Пое: Р. Харис 23
Ско: Р. Харис 5
Дод: Д. Делипетров, Д. Нацевски 4
2 ноември
2019
18:00
Извештај Вардар 55, Гостивар 86    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 350
Четвртини: 6-24, 15-17, 13-24, 21-21
Пое: С. Темелковски 10
Ско: С. Темелковски 9
Дод: С. Темелковски, Ф. Јунику 2
Пое: Д. Доналдсон 20
Ско: Д. Доналдсон 8
Дод: Д. Тасовски 4
2 ноември
2019
18:00
Извештај Кожув 112, МЗТ Уни Банка 65    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 196
Четвртини: 31-9, 27-20, 33-18, 21-18
Пое: Е. Пејн 27
Ско: Д. Лазаревски 13
Дод: Б. Стајиќ 9
Пое: Л. Тодоровски 23
Ско: Л. Тодоровски 9
Дод: С. Трајковски 4
3 ноември
2019
18:00
Извештај Работнички 81, Пелистер 70    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 21-23, 18-13, 19-16, 23-18
Пое: Д. Бенџамин 27
Ско: Љ. Младеновски 13
Дод: Х. Лесколт 10
Пое: В. Враниќ 21
Ско: А. Казарновски 6
Дод: А. Цветковски 9

5. коло[уреди | уреди извор]

9 ноември
2019
17:00
Извештај Куманово 2009 81, Вардар 70    Училишна сала Перо Наков[7], Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 12-16, 31-14, 22-21, 16-19
Пое: Д. Миладиновиќ 26
Ско: Д. Миладиновиќ 12
Дод: М. Младеновиќ 11
Пое: А. Нивеш 24
Ско: Д. Робев 10
Дод: Д. Робев 6
9 ноември
2019
18:00
Извештај Пелистер 84, МЗТ Аеродром 89    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 150
Четвртини: 18-21, 31-21, 14-25, 21-22
Пое: В. Враниќ 20
Ско: И. Пенов 11
Дод: А. Казарновски 6
Пое: Џ. Хајндс 34
Ско: А. Маслинко 7
Дод: Џ. Хајндс 4
9 ноември
2019
19:00
Извештај Академија ФМП 87, Работнички 83    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 18-26, 23-24, 18-14, 28-19
Пое: Д. Нацевски 24
Ско: М. Шалев 8
Дод: Р. Харис 10
Пое: Д. Мијатовиќ 37
Ско: С. Глигоријевиќ 9
Дод: Х. Лесколт 10
10 ноември
2019
16:00
Извештај МЗТ Уни Банка 61, Еуро Никел 2005 96    Спортски центар Јане Сандански (мала сала)[7], Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 16-27, 18-23, 14-25, 13-21
Пое: Л. Тодоровски 18
Ско: Р. Мамузиќ 10
Дод: Д. Митевски 5
Пое: Н. Караколев 17
Ско: Ф. Бакоч, А. Марзет 8
Дод: П. Николиќ 6
10 ноември
2019
17:30
Извештај Гостивар 81, Кожув 71    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,000
МРТ 1
Четвртини: 21-22, 14-20, 18-17, 28-12
Пое: Д. Доналдсон 31
Ско: А. Вучковиќ 12
Дод: И. Димчевски 3
Пое: Е. Пејн 23
Ско: повеќемина-3 6
Дод: Б. Стајиќ 6

6. коло[уреди | уреди извор]

16 ноември
2019
14:00
Извештај МЗТ Уни Банка 76, Гостивар 106    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 19-29, 14-25, 15-31, 28-21
Пое: Д. Митевски 20
Ско: Л. Тодоровски 10
Дод: Д. Митевски 4
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 31
Ско: Д. Доналдсон 7
Дод: Д. Доналдсон 5
16 ноември
2019
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 78, Академија ФМП 62    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 19-14, 22-18, 16-16, 21-14
Пое: Д. Стојановски 18
Ско: Б. Крстевски 12
Дод: Д. Стојановски 4
Пое: Р. Харис 15
Ско: А. Лонг 9
Дод: Р. Харис 5
16 ноември
2019
17:00
Извештај Вардар 71, Пелистер 95    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 11-25, 18-30, 16-20, 26-20
Пое: А. Нивеш 22
Ско: М. Арсоски 10
Дод: Ф. Јунику 5
Пое: В. Враниќ 21
Ско: А. Казарновски 12
Дод: А. Цветковски, А. Казарновски 7
16 ноември
2019
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 78, Работнички 76    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 1,000
Четвртини: 21-18, 19-20, 17-17, 21-21
Пое: Ѓ. Каплановиќ 17
Ско: Ф. Бакоч 9
Дод: повеќемина-3 3
Пое: Х. Лесколт 23
Ско: Д. Бенџамин 8
Дод: Д. Бенџамин 5
16 ноември
2019
18:00
Извештај Кожув 83, Куманово 2009 63    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 236
Четвртини: 13-13, 31-16, 28-21, 11-13
Пое: Б. Трајковски, Е. Пејн 18
Ско: Б. Трајковски 9
Дод: Д. Караџовски 6
Пое: М. Младеновиќ 16
Ско: М. Јанески, М. Младеновиќ 5
Дод: М. Младеновиќ 5

7. коло[уреди | уреди извор]

23 ноември
2019
18:00
Извештај Куманово 2009 95, МЗТ Уни Банка 65    Училишна сала Перо Наков[8], Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 19-20, 24-18, 24-20, 28-7
Пое: Т. Атанасов 21
Ско: Г. Марковски, Т. Атанасов 7
Дод: М. Младеновиќ 13
Пое: А. Андоновски 13
Ско: Л. Тодоровски 6
Дод: Д. Митевски 4
23 ноември
2019
18:00
Извештај Пелистер 66, Кожув 80    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 500
Четвртини: 16-19, 14-19, 16-19, 20-23
Пое: А. Казарновски 14
Ско: А. Мекиќ 11
Дод: Ф. Думиќ, В. Враниќ 4
Пое: Б. Стајиќ 21
Ско: Д. Мареро 12
Дод: Е. Пејн 5
23 ноември
2019
18:00
Извештај Академија ФМП 95, Вардар 66    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 20-21, 26-11, 25-15, 24-19
Пое: Д. Нацевски 29
Ско: Р. Харис 11
Дод: Д. Нацевски, Р. Харис 9
Пое: Д. Робев 13
Ско: Д. Крстевски 6
Дод: Ф. Јунику 5
24 ноември
2019
17:30
Извештај Гостивар 94, Еуро Никел 2005 87    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,500
Четвртини: 22-20, 16-23, 27-20, 29-24
Пое: Д. Доналдсон 29
Ско: Р. Димитриевски 6
Дод: Д. Доналдсон 7
Пое: А. Марзет 25
Ско: Ф. Бакоч, Џ. Камали 7
Дод: повеќемина-3 4
24 ноември
2019
18:00
Извештај Работнички 68, МЗТ Аеродром 93    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-18, 15-30, 18-31, 18-14
Пое: Х. Лесколт 25
Ско: Д. Мијатовиќ, Х. Лесколт 6
Дод: Х. Лесколт 6
Пое: Џ. Хајндс 22
Ско: Б. Крстевски 8
Дод: Џ. Хајндс 5

8. коло[уреди | уреди извор]

30 ноември
2019
18:00
Извештај Кожув 87, Академија ФМП 78    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 230
Четвртини: 15-18, 22-17, 26-17, 24-26
Пое: Т. Зданавичиус 31
Ско: Д. Мареро 25
Дод: Д. Караџовски 7
Пое: Р. Харис 21
Ско: А. Лонг 12
Дод: Д. Нацевски 7
20 ноември
2019
18:00
Извештај Вардар 55, Работнички 103    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 19-22, 12-19, 8-33, 16-29
Пое: Д. Робев 21
Ско: Д. Робев, Д. Крстевски 6
Дод: Д. Робев, М. Станимировиќ 4
Пое: Х. Лесколт 22
Ско: Б. Двејн 11
Дод: Х. Лесколт 8
30 ноември
2019
18:00
Извештај Гостивар 72, Куманово 2009 85    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
Четвртини: 24-18, 18-18, 13-26, 17-23
Пое: Д. Доналдсон 38
Ско: Ѓ. Џелетовиќ, Д. Доналдсон 5
Дод: повеќемина-3 3
Пое: Г. Марковски 24
Ско: М. Јанески 15
Дод: М. Младеновиќ 14
1 декември
2019
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 92, МЗТ Аеродром 78    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 1,300
Четвртини: 20-24, 32-16, 23-17, 17-21
Пое: Ѓ. Каплановиќ 27
Ско: Ѓ. Каплановиќ 12
Дод: Ј. Петровски 8
Пое: Б. Крстевски 18
Ско: Б. Крстевски, М. Морнар 5
Дод: Џ. Хајндс 6
4 декември
2019
13:30
Извештај МЗТ Уни Банка 77, Пелистер 86    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 16-16, 23-29, 20-27, 18-14
Пое: Д. Митевски 15
Ско: Л. Тодоровски 8
Дод: Д. Митевски 5
Пое: А. Мекиќ 21
Ско: А. Мекиќ 12
Дод: А. Мекиќ 11

9. коло[уреди | уреди извор]

7 декември
2019
17:00
Извештај Академија ФМП 84, МЗТ Уни Банка 79    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 23-18, 19-27, 23-21, 19-13
Пое: Р. Харис 23
Ско: А. Лонг 9
Дод: Д. Делипетров, Р. Харис 5
Пое: Р. Мамузиќ 24
Ско: Р. Мамузиќ 9
Дод: В. Исајлоски 4
7 декември
2019
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 97, Вардар 80    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 31-22, 20-24, 23-13, 23-21
Пое: М. Морнар 22
Ско: М. Морнар 9
Дод: А. Харис 7
Пое: А. Нивеш 34
Ско: А. Нивеш 9
Дод: М. Станимировиќ 7
7 декември
2019
17:30
Извештај Работнички 97, Кожув 81    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 150
МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-17, 27-26, 23-20, 25-18
Пое: В. Ефремовски, Х. Лесколт 17
Ско: Д. Бенџамин 8
Дод: Д. Мијатовиќ, Х. Лесколт 3
Пое: Е. Пејн 27
Ско: Т. Зданавичиус, Д. Мареро 6
Дод: Б. Стајиќ 5
7 декември
2019
18:00
Извештај Куманово 2009 86, Еуро Никел 2005 85 Пдж  Училишна сала Перо Наков[9], Куманово
Гледачи: 250
Четвртини: 21-20, 21-14, 23-26, 14-19Пдж: 7-6
Пое: М. Младеновиќ 23
Ско: М. Јанески 11
Дод: М. Младеновиќ 10
Пое: А. Марзет 19
Ско: Ф. Бакоч 11
Дод: Ј. Петровски 6
7 декември
2019
18:00
Извештај Пелистер 89, Гостивар 79    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 400
Четвртини: 26-14, 30-15, 21-15, 12-35
Пое: А. Цветковски 20
Ско: Ј. Зекири 6
Дод: Ф. Думиќ 8
Пое: И. Димчевски 23
Ско: И. Димчевски 4
Дод: повеќемина-3 3

10. коло[уреди | уреди извор]

14 декември
2019
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 82, Вардар 66    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 300
Четвртини: 17-15, 27-27, 19-9, 19-15
Пое: Ј. Петровски 18
Ско: Ѓ. Каплановиќ 8
Дод: Ѓ. Каплановиќ 5
Пое: А. Нивеш 21
Ско: С. Темелковски 10
Дод: Д. Робев, С. Темелковски 4
14 декември
2019
18:00
Извештај Пелистер 88, Куманово 2009 70    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 500
Четвртини: 20-16, 21-21, 28-20, 19-13
Пое: А. Казарновски 16
Ско: И. Пенов 9
Дод: Ф. Думиќ 5
Пое: Г. Марковски, М. Јанески 16
Ско: М. Младеновиќ 6
Дод: М. Младеновиќ 13
21 декември
2019
19:00
Извештај Академија ФМП 58, Гостивар 679    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 16-10, 17-17, 11-15, 14-25
Пое: Р. Харис 13
Ско: А. Лонг 6
Дод: Р. Харис 5
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 18
Ско: Ѓ. Џелетовиќ 9
Дод: Д. Доналдсон 5
15 декември
2019
13:00
Извештај МЗТ Уни Банка 72, Работнички 89    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 13-23, 23-19, 15-23, 21-24
Пое: М. Митевски 17
Ско: М. Митевски 6
Дод: М. Митевски 4
Пое: Х. Лесколт 26
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: Х. Лесколт 5
15 декември
2019
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 76, Кожув 74    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 350
МРТ собраниски канал
Четвртини: 28-22, 19-26, 13-14, 16-12
Пое: Д. СтојановскиБ. Крстевски 23
Ско: Д. Стојановски 9
Дод: Џ. Хајндс 4
Пое: Д. Мареро 19
Ско: Д. Мареро 9
Дод: Б. Стајиќ 7

11. коло[уреди | уреди извор]

21 декември
2019
17:00
Извештај Гостивар 93, Работнички 79    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-20, 20-21, 21-21, 25-17
Пое: Д. Доналдсон 25
Ско: Д. Доналдсон 10
Дод: А. Костоски, Д. Доналдсон 7
Пое: Х. Лесколт 25
Ско: К. Николовски, Д. Мијатовиќ 5
Дод: Г. Главчев, В. Ефремовски 3
21 декември
2019
17:00
Извештај МЗТ Уни Банка 80, МЗТ Аеродром 93    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 23-28, 24-15, 18-28, 15-22
Пое: И. Волкановски 19
Ско: В. Исајлоски 8
Дод: М. Митевски 7
Пое: А. Харис 22
Ско: Ѓ. Милошевиќ 12
Дод: Ѓ. Милошевиќ 5
21 декември
2019
18:00
Извештај Пелистер 82, Еуро Никел 2005 88 Пдж  Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 400
Четвртини: 23-24, 17-19, 22-15, 16-20Пдж: 4-10
Пое: А. Казарновски 31
Ско: Ј. Зекири, А. Казарновски 9
Дод: Ф. Думиќ 9
Пое: Ѓ. Каплановиќ 23
Ско: Ѓ. Каплановиќ 12
Дод: А. Марзет 6
21 декември
2019
18:00
Извештај Куманово 2009 97, Академија ФМП 71    Училишна сала Перо Наков[10], Куманово
Гледачи: 200
Четвртини: 25-22, 18-16, 22-16, 32-17
Пое: М. Јанески 24
Ско: М. Јанески 8
Дод: М. Младеновиќ 10
Пое: Р. Харис 18
Ско: А. Лонг 7
Дод: Д. Нацевски, Р. Харис 3
21 декември
2019
18:00
Извештај Кожув 87, Вардар 65    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 120
Четвртини: 23-13, 23-9, 25-18, 16-25
Пое: П. Пајиќ20
Ско: И. Колев 8
Дод: Д. Лазаревски 7
Пое: И. Ивановиќ 17
Ско: С. Темелковски 6
Дод: Д. Робев 3

12. коло[уреди | уреди извор]

17 јануари
2020
20:15
Извештај МЗТ Аеродром 72, Гостивар 78    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 150
МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-23, 14-15, 15-17, 22-23
Пое: Д. Стојановски 15
Ско: Д. СтојановскиБ. Крстевски 6
Дод: К. Николов 4
Пое: Д. Доналдсон 20
Ско: Ѓ. Џелетовиќ 8
Дод: А. Костоски 4
18 јануари
2020
17:00
Извештај Еуро Никел 2005 68, Кожув 91    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 450
Четвртини: 15-27, 14-26, 25-26, 14-12
Пое: А. Марзет 14
Ско: Ф. Бакоч 8
Дод: Ј. Петровски, П. Николиќ 5
Пое: Е. Пејн 31
Ско: Е. Пејн, Д. Џенкинс 11
Дод: Д. Караџовски, Е. Пејн 4
18 јануари
2020
18:00
Извештај Работнички 77, Куманово 2009 72    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 250
Четвртини: 22-23, 15-15, 16-13, 24-21
Пое: К. Николовски 19
Ско: Љ. Младеновски 12
Дод: М. Младеновиќ 8
Пое: Ј. Црниќ 27
Ско: Л. Петровски, Т. Атанасов 7
Дод: Ј. Црниќ 4
18 јануари
2020
18:00
Извештај Академија ФМП 58, Пелистер 68    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 18-20, 13-18, 11-16, 16-14
Пое: Р. Харис 22
Ско: Р. Харис 7
Дод: Д. Нацевски 6
Пое: А. Мекиќ 15
Ско: А. Казарновски 9
Дод: Ф. Думиќ 7
19 јануари
2020
18:00
Извештај Вардар 82, МЗТ Уни Банка 77    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 16-15, 20-16, 19-28, 27-18
Пое: А. Нивеш 23
Ско: Д. Крстевски 13
Дод: Џ. Провел 6
Пое: Д. Митевски 19
Ско: Л. Тодоровски 10
Дод: В. Исајлоски

13. коло[уреди | уреди извор]

25 јануари
2020
16:30
Извештај МЗТ Уни Банка 78, Кожув 101    Спортски центар Јане Сандански (мала сала)[11], Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 21-21, 18-31, 20-26, 19-23
Пое: Л. Димитровски 26
Ско: Л. Тодоровски 9
Дод: В. Исајлоски 5
Пое: Е. Пејн 25
Ско: Т. Зданавичиус 9
Дод: Е. Пејн 8
25 јануари
2020
17:30
Извештај Академија ФМП 59, Еуро Никел 2005 68    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 200
МРТ 1
Четвртини: 19-18, 18-22, 7-15, 15-13
Пое: Н. Блантон 13
Ско: А. Лонг 8
Дод: Р. Харис 6
Пое: Ѓ. Каплановиќ 23
Ско: Д. Соколов, А. Марзет 7
Дод: Д. Соколов 7
25 јануари
2020
18:00
Извештај Пелистер 105, Работнички 110 Пдж  Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 500
Четвртини: 26-27, 28-17, 13-29, 27-21, Пдж: 10-10, 6-11
Пое: Ј. Зекири 28
Ско: Ј. Зекири 10
Дод: Ф. Думиќ 7
Пое: Х. Лесколт 43
Ско: Љ. Младеновски 6
Дод: М. Младеновиќ 11
25 јануари
2020
18:00
Извештај Куманово 2009 60, МЗТ Аеродром 73    Училишна сала Перо Наков[11], Куманово
Гледачи: 500
Четвртини: 21-23, 16-21, 9-17, 14-12
Пое: Г. Марковски, Ј. Црниќ 15
Ско: Г. Марковски 8
Дод: М. Јанески 3
Пое: Б. Крстевски 20
Ско: Б. Радуловиќ 7
Дод: А. Магдевски 6
25 јануари
2020
18:00
Извештај Гостивар 77, Вардар 68    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,000
Четвртини: 21-17, 14-16, 24-21, 18-14
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 21
Ско: Д. Доналдсон 10
Дод: Д. Доналдсон 6
Пое: Д. Робев 19
Ско: С. Темелковски 15
Дод: Д. Крстевски, Џ. Провел 3

14. коло[уреди | уреди извор]

1 февруари
2020
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 80, МЗТ Уни Банка 65    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 250
Четвртини: 19-11, 14-24, 24-11, 23-19
Пое: Н. Караколев 16
Ско: Б. Митков 6
Дод: Ј. Петровски 6
Пое: Р. Мамузиќ 28
Ско: Л. Тодоровски 8
Дод: Р. Мамузиќ 4
1 февруари
2020
18:00
Извештај Кожув 87, Гостивар 82    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 563
Четвртини: 24-20, 14-23, 20-17, 29-22
Пое: Е. Пејн 27
Ско: Д. Џенкинс 12
Дод: Д. Караџовски 6
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 25
Ско: Ѓ. Џелетовиќ 11
Дод: Д. Доналдсон 6
1 февруари
2020
18:00
Извештај Работнички 88, Академија ФМП 60    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 23-17, 22-15, 21-12, 22-16
Пое: В. Ефремовски, Х.Лесколт 16
Ско: К. Николовски 11
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: Р. Харис 15
Ско: А. Лонг 9
Дод: Р. Харис 4
2 февруари
2020
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 83, Пелистер 59    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 100
МРТ собраниски канал
Четвртини: 29-10, 19-15, 20-21, 15-13
Пое: Д. Стојановски 15
Ско: А. Магдевски 11
Дод: К. Николов 7
Пое: А. Казарновски 23
Ско: Ј. Зекири 12
Дод: Ф. Думиќ 10
2 февруари
2020
18:30
Извештај Вардар 85, Куманово 2009 89    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 22-21, 26-19, 20-28, 17-21
Пое: Џ. Провел 20
Ско: Д. Робев 8
Дод: Д. Робев 6
Пое: Г. Марковски 25
Ско: М. Јанески 11
Дод: Ј. Црниќ 8

15. коло[уреди | уреди извор]

7 февруари
2020
19:00
Извештај Гостивар 89, МЗТ Уни Банка 69    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 21-25, 20-11, 28-23, 20-10
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 30
Ско: Ѓ. Џелетовиќ 9
Дод: А. Костоски 4
Пое: Р. Мамузиќ 21
Ско: Р. Мамузиќ 9
Дод: Д. Митевски 5
8 февруари
2020
18:00
Извештај Пелистер 96, Вардар 81    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 700
Четвртини: 18-30, 24-22, 26-14, 28-15
Пое: Ј. Зекири, А. Мекиќ 23
Ско: А. Казарновски 9
Дод: Ф. Думиќ 7
Пое: Џ. Провел 26
Ско: С. Темелковски 9
Дод: Џ. Провел 3
8 февруари
2020
18:00
Извештај Куманово 2009 79, Кожув 67    Училишна сала Перо Наков[12], Куманово
Гледачи: 500
Четвртини: 24-20, 17-17, 13-13, 25-17
Пое: Т. Атанасов 21
Ско: Т. Атанасов 9
Дод: Ј. Црниќ 5
Пое: Е. Пејн 23
Ско: Т. Зданавичиус 8
Дод: Д. Караџовски 5
9 февруари
2020
17:00
Извештај Академија ФМП 66, МЗТ Аеродром 71    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 14-15, 19-19, 15-24, 18-13
Пое: Н. Блантон 16
Ско: Д. Нацевски 10
Дод: Р. Харис 7
Пое: Д. Стојановски 19
Ско: А. Маслинко 8
Дод: Ѓ. Милошевиќ 4
9 февруари
2020
18:00
Извештај Работнички 76, Еуро Никел 2005 74    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 18-14, 13-18, 19-23, 26-13
Пое: Љ. Младеновски 17
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: Х. Лесколт 6
Пое: Ѓ. Каплановиќ 21
Ско: Ф. Бакоч 7
Дод: П. Николиќ, Ѓ. Каплановиќ 4

16. коло[уреди | уреди извор]

29 февруари
2020
18:00
Извештај Кожув 95, Пелистер 75    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 25-19, 15-21, 30-16, 25-19
Пое: Е. Пејн 21
Ско: Д. Џенкинс 10
Дод: Е. Пејн 7
Пое: Т. Браун 25
Ско: Ј. Зекири 6
Дод: А. Казарновски 3
29 февруари
2020
19:00
Извештај Еуро Никел 2005 83, Гостивар 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 18-19, 15-23, 20-17, 30-10
Пое: Ѓ. Каплановиќ 19
Ско: Д. Соколов 7
Дод: Ѓ. Каплановиќ 5
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 18
Ско: Е. Ли 6
Дод: А. Костоски 4
1 март
2020
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 92, Работнички 90    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[13]
МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-22, 25-33, 24-18, 22-17
Пое: Д. Стојановски 23
Ско: Д. Стојановски 5
Дод: Д. Стојановски, К. Николов 5
Пое: Д. Питс 21
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: Д. Питс 6
1 март
2020
19:30
Извештај Вардар 79, Академија ФМП 77    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 10[13]
Четвртини: 24-19, 18-20, 18-21, 19-17
Пое: Џ. Провел 23
Ско: С. Темелковски 8
Дод: Џ. Провел 8
Пое: Т. Харис 18
Ско: Н. Блантон 9
Дод: Р. Харис 6
1 март
2020
20:15
Извештај МЗТ Уни Банка 65, Куманово 2009 79    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 13-9, 20-26, 15-25, 17-19
Пое: Р. Мамузиќ, В. Исајлоски 18
Ско: Р. Мамузиќ, А. Андоновски 8
Дод: М. Митевски 6
Пое: А. Цветковски 19
Ско: Т. Атанасов 11
Дод: А. Цветковски 7

17. коло[уреди | уреди извор]

7 март
2020
17:00
Извештај Академија ФМП 83, Кожув 73    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 10[14]
Четвртини: 18-12, 18-17, 21-30, 26-14
Пое: А. Лонг 20
Ско: А. Лонг 8
Дод: Т. Харис 8
Пое: Т. Зданавичиус 19
Ско: Т. Зданавичиус 12
Дод: Т. Зданавичиус, Е. Пејн 5
7 март
2020
18:00
Извештај Пелистер 83, МЗТ Уни Банка 77    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[14]
Четвртини: 28-27, 17-16, 17-15, 21-19
Пое: Ј. Зекири 26
Ско: А. Мекиќ 10
Дод: Ф. Думиќ 7
Пое: М. Арсовски 14
Ско: В. Исајлоски 7
Дод: М. Митевски 7
7 март
2020
18:30
Извештај Работнички 81, Вардар 76    СРЦ Кале[15][16], Скопје
Гледачи: 50[14]
Четвртини: 18-13, 26-24, 19-13, 18-26
Пое: С. Балмазовиќ 26
Ско: Љ. Младеновски 11
Дод: Х. Лесколт 7
Пое: Џ. Провел 20
Ско: С. Темелковски 9
Дод: Џ. Провел 7
7 март
2020
18:00
Извештај Куманово 2009 79, Гостивар 91    Училишна сала Перо Наков[17], Куманово
Гледачи: 0[14]
Четвртини: 30-18, 13-22, 18-26, 18-25
Пое: Г. Марковски 19
Ско: Г. Марковски, М. Јанески 8
Дод: Ј. Црниќ 7
Пое: Ѓ. Џелетовиќ 15
Ско: Д. Тасовски 7
Дод: А. Костоски 10
8 март
2020
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 93, Еуро Никел 2005 60    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[14]
МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-13, 23-18, 29-10, 21-19
Пое: О. Олуџоби 22
Ско: Б. Крстевски 12
Дод: А. Магдевски 9
Пое: А. Марзет, Н. Караколев 9
Ско: Ф. Бакоч 6
Дод: П. Николиќ, Ј. Петровски 3

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. „Соопштение до јавноста“. Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 12 март 2020. Архивирано од изворникот на 2020-03-13. Посетено на 17 мај 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 2. „Антиќ пресече: Нема шампион, нема испаѓање од кошаркарската Прва лига“. ekipa.mk преку web.archive.org. 14 мај 2020. Архивирано од изворникот на 2020-05-16. Посетено на 17 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 3. „КФМ донесе конечна одлука: Сезоната е завршена, шампион нема да има!“. gol.mk преку web.archive.org. 14 мај 2020. Архивирано од изворникот на 2020-05-16. Посетено на 17 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 4. „Термини и делегирање - Коло 1“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 10 октомври 2019. Архивирано од изворникот на 2019-10-10. Посетено на 10 октомври 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 5. „Термини и делегирање - Коло 3“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 24 октомври 2019. Архивирано од изворникот на 2019-10-26. Посетено на 26 октомври 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 6. „Термини и делегирање - Коло 4“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 30 октомври 2019. Архивирано од изворникот на 2019-10-31. Посетено на 31 октомври 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 7. 7,0 7,1 „Термини и делегирање - Коло 5“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 6 ноември 2019. Архивирано од изворникот на 2019-11-07. Посетено на 7 ноември 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 8. „Термини и делегирање - Коло 7“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 21 ноември 2019. Архивирано од изворникот на 2019-11-21. Посетено на 21 ноември 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 9. „Термини и делегирање - Коло 9“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 6 декември 2019. Архивирано од изворникот на 2019-12-06. Посетено на 7 декември 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 10. „Термини и делегирање - Коло 11“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 18 декември 2019. Архивирано од изворникот на 2019-12-21. Посетено на 21 декември 2019.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 11. 11,0 11,1 „Термини и делегирање - Коло 13“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 22 јануари 2020. Архивирано од изворникот на 2020-01-23. Посетено на 23 јануари 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 12. „Термини и делегирање - Коло 15“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 5 февруари 2020. Архивирано од изворникот на 2020-02-05. Посетено на 5 февруари 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 „КФМ ја прифати препораката на Владата, натпреварите ќе се одиграат без присуство на публика“. Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 28 февруари 2020. Архивирано од изворникот на 2020-03-01. Посетено на 1 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 „Препораката останува на сила, кошарка ќе се игра, без присуство на публика, до 13. март“. Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 6 март 2020. Архивирано од изворникот на 2020-03-06. Посетено на 6 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 15. „Во Парк прокиснува, Работнички и Вардар се преселија во Кале“. basketball.mk преку web.archive.org. 7 март 2020. Архивирано од изворникот на 2020-03-07. Посетено на 7 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 16. „На суво во „Кале", Работнички не блесна, но го победи Вардар“. sportmedia.mk преку web.archive.org. 7 март 2020. Архивирано од изворникот на 2020-03-08. Посетено на 8 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 17. „Термини и делегирање - Коло 17“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 4 март 2020. Архивирано од изворникот на 2020-03-06. Посетено на 6 март 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]