Знаме на Пунтленд

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на Сомалија користено пред воведувањето на сегашното знаме на Пунтленд
Сегашното знаме на Пунтленд користено од декември 2009

The Знамето на Пунтленд било усвоено од тамошната влада на 22 декември 2009. Ова знаме има три ленти небесно сина (горе), средната линија е бела, а долната е зелена. На горната сина линија има бела ѕвезда.

Пред 2009, владата на Пунтленд го користела знамето на Сомалија.