Знаме на Света Елена, Вознесение и Тристан да Куња

Од Википедија — слободната енциклопедија

Света Елена, Вознесение и Тристан да Куња е британска прекуморска територија која нема свое знаме како целина. Знамиња имаат трите единици кои ја сочинуваат територијата.

Пред 2009 г. Вознесение и Тристан да Куња биле зависни територии на Света Елена, и за сите три важело знамето на Света Елена.

Знамиња на единиците[уреди | уреди извор]