Знаме на Британските Девствени Острови

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на Британските Девствени Острови

Знамето на Британските Девствени Острови е усвоено на 15 ноември 1960. Се состои од грбот на Британските Девствени Острови на темносина основа и знамето на Обединетото Кралство во горниот лев агол. На грбот се наоѓа Св. Урсула која држи лампа на девствен следбеник.

Поврзано[уреди | уреди извор]