Знаме на Мартиник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на Мартиник

Знамето на Мартиник нема официјален статус на Мартиник. Ова е историско знаме кое датира уште од 1766.

Знамето има сина основа со бел крст во средината и четири змии на секој агол (поскокот е карактеристичен за островот).

Официјално знаме на островот е знамето на Франција.

Поврзано[уреди | уреди извор]