Знаме на Ел Салвадор

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Ел Салвадор
}}
Употреба државно, воено и морнаричко знаме државно знаме, воено и поморско знаме
Сразмер 189:335
Усвоено 18 мај 1912
Опис Три хоризонтални ленти во сина, бела и сина боја. Во средината на знамето, на белата основа, се наоѓа државниот грб на републиката.

Знамето на Ел Салвадор е официјалното знаме на државата кое било инспирирано од знамето на Федералната Република на Средна Америка. Знамето е составено од три еднакви хоризонтални ленти во сина, бела и сина боја. Во средината на знамето, на белата лента, се наоѓа грбот на државата.

Останати знамиња[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]