Знаме на Ангвила

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на Ангвила

Знамето на Ангвила се состои од син знак во горниот лев агол во кој се наоѓа знамето на Обединетото Кралство и грбот на Ангвила во долниот десен агол. Грбот се состои од три делфини кои и порано биле на знамето на оваа територија и ги претставуваат пријателството, мудроста и силата.

Поврзано[уреди | уреди извор]