Знаме на Аџарија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Аџарија
}}
Усвоено 20 јули 2004
Опис Седум хоризонтални ленти во сина и бела боја со знамето на Грузија во кантон.

Знамето на Аџарија е официјалното знаме, покрај грузиското, во оваа автономна грузиска република. Знамето е составено од седум ленти, четири во сина боја и три во бела боја. Во горниот лев агол се наоѓа знамето на Грузија. Сините ленти го симболизираат Црното Море, додека белите ленти чистотата. Ова знаме било усвоено на 20 јули 2004 година.

Поранешни знамиња[уреди | уреди извор]

Извор[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]