Знаме на Сан Марино

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Сан Марино
}}
Сразмер 3:4
Усвоено 6 април 1862
Опис Знаме со две хоризонтални полиња во сина и бела боја и со државниот грб во средина.

Државното знаме на Сан Марино е формирано од две еднакви хоризонтални полиња- бело и сино. Во средината на знамето се наоѓа државниот грб на Сан Марино. Знамето е усвоено на 6 април 1862 година.


Историски знамиња[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]