Знаме на Монако

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Монако
}}
Употреба граѓанско, државно и пловно знаме граѓанско и државно знаме, граѓанска и државно поморско знаме
Сразмер 4:5 (or 2:3)
Усвоено 4 април 1881
Опис две еднакви хоризонтални лентални во црвена и бела боја
}}
Варијанта на знамето на Монако

Знамето на Монако е составено од две хоризонтални полиња во црвена и бела боја, што го прави слично со знамето на Индонезија, Сингапур и Полска. Денешното знаме на Монако се донело во 1881 година кога Монако бил под раководство на принцот Чарлс III.

Поврзано[уреди | уреди извор]