Демографија на Сенегал

Од Википедија — слободната енциклопедија
Динамика на населението (1961 - 2003)

Според податоци од 2006 година, населението на Сенегал изнесува 11 987 121 луѓе.

Старосна структура[уреди | уреди извор]

(2000)

Коефициент на плодност[уреди | уреди извор]

Етнички состав[уреди | уреди извор]

Религија[уреди | уреди извор]

Јазик[уреди | уреди извор]

Волоф јазик и француски.

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]