Волшебното самарче (ТВ-серија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Волшебното самарче“
РежисерАцо Алексов
СценаристАцо Алексов
Драгољуб Димовски
Ташко Георгиевски
Ванчо Николески
НастапуваатИгор Џамбазов
Ристо Шишков
Коле Ангеловски
Петре Прличко
Илија Џувалековски
Илија Милчин
МузикаДимитар Масевски
КинематографијаЉубомир Вагленаров
МонтажаБорис Мирчевски
ДистрибутерТВ Скопје
Премиера1975
ДржаваМакедонија Македонија
ЈазикМакедонски

„Волшебното самарче” – македонска телевизиска серија снимена во 1975 година во продукција на ТВ Скопје.

Епизоди[уреди | уреди извор]

Сезона Епизода Назив Датум
1 1 Враќање 1975
1 2 Средба 1975
1 3 Дрварчето 1975
1 4 Одмазда 1975

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Игор Џамбазов Трајче (4 еп. 1975)
Ристо Шишков (4 еп. 1975)
Коле Ангеловски (4 еп. 1975)
Петре Прличко Дедо (4 еп. 1975)
Илија Џувалековски Тале (4 еп. 1975)
Илија Милчин (4 еп. 1975)
Вукан Диневски (4 еп. 1975)
Ацо Јовановски (4 еп. 1975)
Анче Џамбазова Танејца (4 еп. 1975)
Мите Грозданов (4 еп. 1975)
Киро Ќортошев (4 еп. 1975)
Петре Арсовски Петре (4 еп. 1975)
Димитар Гешовски (4 еп. 1975)
Дарко Дамевски (3 еп. 1975)
Тодор Николовски (3 еп. 1975)
Чедо Христов (3 еп. 1975)
Драги Костовски (3 еп. 1975)
Кирил Андоновски (3 еп. 1975)
Душан Костовски (3 еп. 1975)

Останати улоги  ▼

Глумец Улога
Љупка Џундева (3 еп. 1975)
Стојка Чекова (3 еп. 1975)
Лиле Георгиева (3 еп. 1975)
Драги Крстевски (3 еп. 1975)
Ацо Стефановски (3 еп. 1975)
Митко Костов (3 еп. 1975)
Александар Думов (3 еп. 1975)
Спасе Нелов (3 еп. 1975)
Стојан Гогов (3 еп. 1975)
Томе Витанов (3 еп. 1975)
Ратко Гавриловиќ (3 еп. 1975)
Џемаил Максут (3 еп. 1975)
Рамадан Мамут (3 еп. 1975)
Виолета Шапковска (3 еп. 1975)
Јоана Поповска (3 еп. 1975)
Славко Нинов (3 еп. 1975)
Славица Јовановска (3 еп. 1975)
Лутфи Сеyфулах (3 еп. 1975)
Љубица Гојковиќ (3 еп. 1975)
Љуба Пиперевска (3 еп. 1975)
Кирил Псалтиров (3 еп. 1975)
Ѓорѓи Колозов (3 еп. 1975)
Сузана Максут (3 еп. 1975)
Блаже Алексоски (3 еп. 1975)
Раде Матиќ (3 еп. 1975)
Братислав Димитров (3 еп. 1975)
Кирил Ристоски (3 еп. 1975)
Зора Георгиева (3 еп. 1975)
Фехми Груби (3 еп. 1975)
Емил Вагленаров (3 еп. 1975)
Катерина Крстева (3 еп. 1975)
Цане Настески (3 еп. 1975)
Илко Стефановски (3 еп. 1975)
Салаетин Билал (3 еп. 1975)
Шенка Колозова (3 еп. 1975)
Кирил Зезоски (3 еп. 1975)
Мирко Алексов (3 еп. 1975)
Рампо Конески (3 еп. 1975)
Чедо Камџијаш (3 еп. 1975)
Лиљана Ракиџиева (3 еп. 1975)
Бајруш Мјаку (3 еп. 1975)
Трајче Иваноски (3 еп. 1975)
Кирил Здравески (3 еп. 1975)
Благој Ивчевски (3 еп. 1975)

Комплетна ТВ екипа ▼

Режија Ацо Алексов (4 еп. 1975)
Сценарист Ацо Алексов (4 еп. 1975)
Драгољуб Димовски (4 еп. 1975)
Ташко Георгиевски (4 еп. 1975)
Ванчо Николески (4 еп. 1975)
Композитор Димитар Масевски (1 еп. 1975)
Директор на фотографија Љубомир Вагленаров (1 еп. 1975)
Монтажер Борис Мирчевски (1 еп. 1975)
Сценограф Менде Ивановски (1 еп. 1975)
Костимограф Зорица Тодоровска (1 еп. 1975)
Отсек за шминка Марија Митровиќ шминкерка (1 еп. 1975)
Отсек за звук Андреј Бељан тонска обработка (1 еп. 1975)
Ангеле Кузмановски микроман (1 еп. 1975)
Отсек за камера и осветлување Диме Пејовски придружник на камерата (1 еп. 1975)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]