9 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1700  Даниел Бернули — швајцарски лекар, физичар и математичар.
1867  Нацуме Сосеки — јапонски писател.
1874  Всеволд Меерхолд - руски и советски театарски режисер.
1928  Ринус Михелс — холандски фудбалер и тренер.
1931  Томас Бернхард — австриски писател.
1931  Јозеф Масопуст — чехословачки фудбалер.
1940  Џон Куци — јужноафрикански писател, добитник на Нобеловата награда во 2003 година.
1942  Керол Кинг — американска поп-музичарка.
1943  Џозеф Стиглиц — американски економист, добитник на Нобелова награда за економија во 2001 година.
1945  Миа Фароу — американска глумица.
1954  Кевин Ворик — британски научник.
1961  Горан Грбовиќ — српски и југословенски кошаркар.
1964  Ернесто Валверде — шпански фудбалер и тренер.
1965  Велимир Перасовиќ — хрватски и југословенски кошаркар и тренер.
1966  Елен ван Ланге — холандска атлетичарка.
1982 Андреја Ѓорѓиески — македонски пејач и член на дуото DNK.
1987  Давид Ланзафаме — италијански фудбалер.
1987  Јане Петровски — македонски кошаркар.
1990  Фјодор Смолов — руски фудбалер.
1993  Ватару Ендо —јапонски фудбалер.
1994  Милан Павков — српски фудбалер.
1995  Марио Пашалиќ — хрватски фудбалер.