Прејди на содржината

5 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1808  Жорис-Карл Уисманс — француски писател.
1848  Карл Шпицвег — германски сликар и поет.
1914  Вилијам Бароуз — американски писател.
1932  Чезаре Малдини — италијански фудбалер и тренер.
1943  Мајкл Мен — американски филмски режисер.
1946  Шарлот Ремплинг — англиска глумица.
1948  Барбара Херши — американска глумица.
1963  Горан Јуриќ— хрватски фудбалер.
1964  Лора Лини — американска глумица.
1964  Стојна Вангеловска — македонска и југословенска кошаркарка.
1965  Георге Хаџи — романски фудбалер.
1966  Рок Петрович — словенечки и југословенски скијач.
1976  Тони Џа — тајландски глумец.
1980  Петар Караѓорѓевиќ — син на Александар II Караѓорѓевиќ.
1978  Самуел Санчес — шпански велосипедист.
1980  Маркел Иризар — шпански велосипедист.
1984  Карлос Тевез — аргентински фудбалер.
1985  Кристијано Роналдопортугалски фудбалер.
1986  Ведран Чорлука — хрватски фудбалер.
1992  Нејмар — бразилски фудбалер.
1992  Стефан де Фрај — холандски фудбалер.
1995  Аднан Јанузај — белгиски фудбалер.