Прејди на содржината

3 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1809  Феликс Манделсон - Бартолди — германски композитор, пијанист и диригент.
1874  Гертруда Стајн — американска писателка.
1898  Алвар Алто — фински архитект.
1917  Фанула Папазоглу — македонски научник.
1920  Петар Стеванов Тофовиќ — македонски неврохирург.
1937  Александар Џамбазов — македонски диригент и композитор.
1948  Мирко Спироски — македонски професор, физиолог и генетичар.
1951  Бајрон Ериксон — американски цртач на стрипови.
1955  Момир Рниќ — српски и југословенски ракометар.
1956  Ли Рејналдо — американски рок-музичар, член на групата „Соник јут“ (Sonic Youth).
1956  Живко Јанкуловски — македонски политичар.
1960  Јоаким Лев — германски фудбалер и тренер.
1964  Винко Брешан — хрватски режисер.
1968  Владе Дивацсрпски кошаркар.
1988  Мерјем Боз — турска одбојкарка.
1989  Рејнарт Јансе ван Ренсбургјужноафрикански велосипедист.