13 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1599  Александар VII — римски папа.
1743  Џозеф Бенкс — англиски ботаничар.
1766  Томас Малтус — англиски економист.
1768  Иван Крилов — руски писател.
1805  Густав Лежен Дирихле — германски математичар.
1852  Јохан Лудвиг Емил Дрејер — данско-ирски астроном.
1870  Леополд Годовски — полско-американски композитор и пијанист.
1873  Фјодор Шаљапин — руски оперски пејач.
1933  Ким Новак — американска глумица.
1950  Питер Габриел — англиски рок-музичар, член на групата „Џенезис“ (Genesis).
1953  Љупчо Јордановски — претседател на Собранието на Република Македонија.
1960  Пјерлујџи Колина — италијански фудбалски судија.
1960  Артур Јусупов — руски и советски шахист.
1961  Драги Сетинов — македонски фудбалер.
1961  Хенри Ролинс — американски рок-музичар, член на групата „Блек флег“ (Black Flag).
1973  Наташа Бунтеска — македонска поетеса.
1974  Роби Вилијамс — англиски поп-пејач.
1979  Рафаел Маркез — мексикански фудбалер.
1993  Урош Спајиќ — српски фудбалер.
1994  Мемфис Депај — холандски фудбалер.
1995  Деклан Галагер — шкотски фудбалер.