18 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1404  Леон Батиста Алберти — италијански ренесансен архитект.
1516  Марија I — кралица на Англија.
1745  Алесандро Волтаиталијански и физичар.
1860  Андерс Цорн — шведски сликар и бакрорезец.
1898  Енцо Ферари — италијански автомобилист и конструктор.
1921  Бранко Бауер — хрватски режисер.
1930  Драган Бојаџиев — македонски музички публицист.
1933  Боби Робсон — англиски фудбалер и тренер.
1935  Бошко Петровиќ — хрватски џез-музичар.
1938  Иштван Сабо — унгарски режисер.
1931  Тони Морисон — американска писателка, добитничка на Нобеловата награда во 1993 година.
1942  Ѓорѓија Најдоски — македонски поет.
1950  Сибил Шепард — американска глумица.
1954  Џон Траволта — американски глумец.
1957  Марита Кох — германска атлетичарка.
1960  Грета Скаки — италијанско-австралиска глумица.
1964  Мет Дилон — американски глумец.
1965  Д-р Дре — американски рапер и музички продуцент.
1967  Роберто Баџо — италијански фудбалер.
1973  Клод Макелеле — франуцуски фудбалер и тренер.
1974  Евгениј Кафелников — руски тенисер.
1975  Гери Невил — англиски фудбалер и тренер.
1981  Андреј Кириленко — руски кошаркар.
1985  Фабио Сабатини — италијански велосипедист.
1985  Кристијано Салерно — италијански велосипедист.
1995  Натан Аке — холандски фудбалер.