14 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1448  Нанина де Медичи — ќерка на Пјеро ди Козимо де Медичи.
1904  Вангел Коџоман — македонски сликар.
1930  Релја Башиќ — хрватски глумец.
1939  Јуџин Фама — американски економист, добитник на Нобеловата награда во 2013 година.
1944  Алан Паркер — американски глумец.
1947  Тим Бакли — американски рок-музичар.
1950  Јосипа Лисац — хрватска пејачка.
1951  Кевин Киген — англиски фудбалер.
1953  Ханс Кранкл — австриски фудбалер.
1977  Кедел Еванс — австралиски велосипедист.
1983  Бакари Сања — бразилски фудбалер.
1986  Јан Бакелантс — белгиски велосипедист.
1987  Единсон Кавани — уругвајски фудбалер.
1988  Анхел ди Марија — аргентински фудбалер.
1992  Кристијан Ериксен — дански фудбалер.
1996  Лукас Ернандес — француски фудбалер.