17 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1653  Арканџело Корелииталијански композитор и виолинист, претставник на италијанската класична музика.
1865  Силвие Страхимир Крањчевиќ — хрватски поет.
1871  Јован Дучиќ — српски поет и дипломат.
1916  Раф Валоне — италијански фудбалер и глумец.
1927  Лазо Каровски — македонски писател и книжевен историчар.
1954  Доста Димовска — македонска политичарка.
1963  Мајкл Џордан — американски кошаркар од лигата НБА.
1964  Давор Гобац — хрватски рок-музичар, член на групата „Психомодо поп“.
1971  Дениз Ричардс — американска глумица.
1971  Карлос Гамара — парагвајски фудбалер.
1981  Џозеф Гордон — американски глумец.
1981  Бернхард Ајзел — австриски велосипедист.
1982  Адријано (фудбалер) — бразилски фудбалер.
1982  Лупе Фијаско — американски музичар.
1987  Анте Томиќ — хрватски кошаркар.
1991  Ед Ширан — англиски поп-музичар.
1992  Игор Кирејев — руски фудбалер.