21 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1728  Петар III — руски цар.
1795  Франческо Маноел да Силва — бразилски композитор.
1866  Аугуст фон Васерман — германски бактериолог.
1880  Георги Казепов — македонски револуционер.
1893  Андре Сеговија — шпански гитарист.
1895  Милан Кашанин — српски и југословенски писател, ликовен критичар и историчар на уметноста.
1903  Рејмон Кено — француски писател.
1924  Роберт Габриел Мугабезимбабвеански револуционер и политичар.
1925  Сем Пекинпо — американски филмски режисер.
1933  Нина Симон — американска пејачка.
1943  Људмила Улицка — руска писателка.
1949  Џери Харисон — американски рок-музичар, член на групите „Модерн лаверс“ и „Токинг хедс“.
1951  Мухамед Халили — македонски политичар.
1956  Ха Ѓин — кинеско-американски писател.
1960  Стив Вин — американски рок-музичар, член на групата „Дрим синдикејт“.
1967  Лирој Барел — американски атлетичар.
1969  Петра Кронбергер — австриска скијачка.
1974  Иван Кампо — шпански фудбалер.
1980  Џигме Кесар Намѓел Вангчуккрал на Бутан.
1984  Андреас Сепи — италијански тенисер.
1985  Мартин Велитс — словачки велосипедист.
1985  Петер Велитс — словачки велосипедист.
1985  Кристијан Мајер — канадски велосипедист.
1989  Корбин Блу — американски глумец.
1990  Даниел Дидави — германски фудбалер.
1991  Ријад Марез — алжирски фудбалер.
1992  Фил Џонс — англиски фудбалер.