10 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1791  Франческо Ајец — италијански академски сликар.
1890  Борис Пастернакруски писател.
1898  Бертолт Брехт — германски писател.
1903  Матијас Зинделар — австриски фудбалер.
1926  Дани Бланчфлауер — северноирски фудбалер, тренер и новинар.
1927  Петар Мазев — македонски сликар.
1935  Мирослав Блажевиќхрватски фудбалски тренер.
1939  Роберта Флек — американска пејачка.
1947  Буч Морис — американски џез-музичар.
1950  Марк Шпицамерикански пливач.
1953  Драгољуб Ѓуричиќ — црногорски рок-тапанар.
1986  Радамел Фалкаоколумбиски фудбалер.
1982  Џастин Гетлин — американски атлетичар.
1984  Заза Пачулија — грузиски кошаркар.
1986  Виктор Троицкисрпски тенисер.
1995  Ѓоко Зајков — македонски фудбалер.
1995  Марјан Радески — македонски фудбалер.