Прејди на содржината

26 февруари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 февруари
1725  Никола Кињо — изумител на автомобилот.
1802  Виктор Иго — француски писател.
1846  Бафало Бил — американски војник, ловец и забавувач.
1861  Фердинанд I — кнез и цар на Бугарија.
1887  Стефан Грабињски — полски писател.
1898  Константин Библ — чешки поет.
1902  Веркор — француски писател.
1928  Фетс Домино — американски рокенрол-музичар.
1932  Џони Кеш — американски пејач, глумец и автор.
1932  Спиро Прилепчански — македонски новинар, уредник на неделниот енигматски забавник на „Нова Македонија“.
1946  Колин Бел — англиски фудбалер.
1948  Ѓорѓи Колозов — македонски глумец.
1949  Ема Керкби — англиска пејачка, специјалист по раномузичка изведба.
1952  Лука Перузовиќ — хрватски и југословенски фудбалер и тренер.
1956  Мишел Уелбек — француски романописец, поет и режисер.
1963  Милко Ѓуровски — македонски и југословенски фудбалер.
1970  Предраг Даниловиќ — српски кошаркар.
1973  Оле Гунар Солксјер — норвешки фудбалер и тренер.
1980  Хулијан Санчес — шпански велосипедист.
1982  Ли На — кинеска тенисерка.
1983  Сергеј Биков — руски кошаркар.
1983  Пепе — португалски фудбалер.
1984  Емануел Адебајор — тогоански фудбалер.
1985  Фернандо Љоренте — шпански фудбалер.
1986  Начо Монреал — шпански фудбалер.