22 март (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1459  Максимилијан I — германски крал и свет римски цар.
1876  Бора Станковиќ — српски писател.
1887  Чико Маркс — американски глумец.
1912  Карл Малден — американски глумец.
1923  Марсел Марсо — француски глумец.
1928  Вељко Булајиќ — југословенски режисер.
1938  Тришо Стојановски — македонски писател и новинар.
1940  Лилјана Белева — македонски писател.
1941  Бруно Ганц — швајцарски глумец.
1943  Џорџ Бенсон — американски џез-гитарист.
1947  Џејмс Патерсон — американски писател.
1948  Андру Лојд Вебер — британски композитор.
1949  Џон Тошак — велшки фудбалер и тренер.
1950  Горан Бреговиќ — босански и југословенски музичар, член на рок-групата „Бјело Дугме“.
1953  Кенет Рогоф — американски економист и шаховски велемајстор.
1956  Ѓоре Јованоски — македонски фудбалер.
1957  Борис Домагој Билетиќ — хрватски писател.
1958  Жан Виденов — премиер на Бугарија.
1962  Владо Чапљиќ — босански и југословенски фудбалер.
1976  Рис Витерспун — американска глумица.
1978  Нинослав Константиновиќ — еден од учесниците во атентатот врз Зоран Ѓинѓиќ.
1980  Вели Мумин — македонски боксер.
1985  Енрико Гаспарото — италијански велосипедист.
1985  Мухамед Ал Анбар — фудбалер од Саудиска Арабија.
1985  Јакоб Фуглсанг — дански велосипедист.
1988  Жофре Суп — француски велосипедист.
1989  Патрик Винче — германски ракометар.
1989  Бен Кинг — американски велосипедист.
1992  Еди Таваресзеленортски кошаркар.