25 март (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1479  Василиј III Московскикнез на Московското Кнежевство.
1867  Артуро Тосканинииталијански оперски и симфониски диригент.
1873  Нестор Алексиев Мирчевски — последен од големата тајфа македонски резбари.
1881  Бела Барток — унгарски композитор.
1884  Арсениј Јовков — македонски револуционер, сценарист и публицист.
1886  Атинагора Цариградски — цариградски патријарх.
1911  Архиепископ Охридски и Македонски г.г. Ангелариј — поглавар на Македонската православна црква.
1921  Александра — кралица на Југославија.
1926  Ласло Пап — унгарски боксер.
1928  Џим Ловел — американски астронаут.
1929  Сесил Тејлор — американски џез-музичар.
1930  Цветко Мартиновски — македонски писател и преведувач.
1931  Пол Моушијан — американски џез-музичар.
1942  Арета Френклин — американска пејачка.
1947  Елтон Џон — англиски поп-рок музичар.
1949  Боб Езрин — канадски музички продуцент.
1962  Марша Крос — американска глумица.
1965  Сара Џесика Паркер — американска глумица.
1965  Стефка Костадинова — бугарска атлетичарка.
1976  Владимир Кличко — украински боксер.
1979  Матео Карара — италијански велосипедист.
1986  Кајл Лаури — американски кошаркар.
1988  Мартејн Кејзер — холандски велосипедист.
1991  Вилко Келдерман — холандски велосипедист.
1992  Ерик Ламела — аргентински фудбалер.
2000  Озан Кабак — турски фудбалер.