Прејди на содржината

17 март (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1834  Готлиб Вилхелм Дајмлер — германски инженер.
1919  Нет Кинг Коул — американски музичар.
1921  Иван Несторовски — македонски геолог.
1921  Љупчо Сантов — македонски партизан и учесник во НОБ.
1935  Владимир Поповиќ — српски и југословенски фудбалер и тренер.
1936  Никола Нака — македонски градежен инженер.
1938  Рудолф Нуреев — руски и советски балетан.
1939  Џовани Трапатони — италијански фудбалер и тренер.
1943  Газанфер Бајрам — македонски академски сликар.
1955  Гери Синис — американски глумец и режисер.
1959  Дени Ејнџ — американски кошаркар.
1964  Роб Лоу — американски глумец.
1967  Били Корган — американски рок-музичар, член на групата „Смешинг пампикнс“ (The Smashing Pumpkins).
1970  Флорин Радучоју — романски фудбалер.
1976  Алваро Рекоба — уругвајски фудбалер.
1983  Раул Меирелеш — португалски фудбалер.
1985  Дарио Каталдо — италијански велосипедист.
1986  Един Џеко — босански фудбалер.
1989  Шинџи Кагава — јапонски фудбалер.
1993  Кума Бабакар — сенегалски фудбалер.
1994  Марсел Забицер — австриски фудбалер.
1998  Урош Рачиќ — српски фудбалер.