Прејди на содржината

15 март (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1767  Ендру Џексонпретседател на САД.
1915  Венко Марковски — македонски и бугарски поет.
1933  Филип де Брока — француски филмски режисер.
1935  Ташко Георгиевски — македонски писател.
1940  Фил Леш — американски рок-музичар, член на групата The Grateful Dead.
1943  Дејвид Кроненберг — канадски филмски режисер.
1943  Слај Стоун — американски соул-музичар.
1944  Јоаким Кин — германски џез-пијанист.
1944  Иван Ќурковиќ — хрватско-српски фудбалер.
1947  Рај Кудер — американски гитарист.
1948  Давид Албахари — српски писател.
1955  Јасна Злокиќ — хрватска и југословенска поп-пејачка.
1955  Стив Лиливајт — англиски музички продуцент.
1956  Иван Јуришиќ — српски фудбалер.
1957  Виктор Муњос — шпански фудбалер.
1963  Нели Хупер — британски музички продуцент.
1968  Милорад Улемек - Легија — српски командант и атентатор на премиерот на Србија.
1975  Веселин Топалов — бугарски шаховски велемајстор.
1975  Ева Лонгорија — американска глумица.
1981  Брис Гијар — француски мечувалец.
1985  Константин Бакун — украински и руски одбојкар.
1990  Драгана Цвииќ — српска ракометарка.
1993  Пол Погба — француски фудбалер.