Куќа – сопственици Ристе и Никола Ванковски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Ристе и Никола Ванковски
Културно добро на Македонија
АдресаПеш Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Ристе и Никола Ванковски познати и како Панговски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Ванковски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Западната страна на куќата.

Координати: 41°35′38.57″N, 20°39′27.526″E