Куќа – сопственик Кузе Фрчковски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Кузе Фрчковски
Културно добро на Македонија
АдресаДолно Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Кузе Фрчковски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Фрчковски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Куќата во постапка на реставрација во 2021 година.

Координати: 41°35′28.41″N, 20°38′53.98″E