Куќа – сопственик Павле Цинцаровски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Павле Цинцаровски
Културно добро на Македонија
АдресаКарановско Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Павле Цинцаровски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Цинцаровски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Предниот дел на куќата.

Координати: 41°35′42.428″N, 20°39′00.998″E