Куќа – сопственик Ѓорѓи Чалчевски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Ѓорѓи Чалчевски
Културно добро на Македонија
АдресаБинбаш Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Ѓорѓи Чалчевски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Чалчевски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′35.556″N, 20°38′55.442″E