Куќа – сопственик Иљо Панговски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Иљо Панговски
Културно добро на Македонија
АдресаГорно Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Иљо Панговски, познат и како Ванковски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Панговски, која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′42.338″N, 20°39′16.132″E