Куќа – сопственик Тофе Кецкаровски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Тофе Кецкаровски
Културно добро на Македонија
АдресаСредно Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Тофе Кецкаровски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Кецкаровски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′40.99″N, 20°39′11.92″E