Куќа – сопственици Ристе и Блаже Меловски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Ристе и Блаже Меловски
Културно добро на Македонија
АдресаПеш Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Ристе и Блаже Меловски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Меловски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′40.03″N, 20°39′18.55″E