Куќа – сопственици Доксим и Ефто Чадловски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Доксим и Ефто Чадловски
Културно добро на Македонија
АдресаПеш Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Доксим и Ефто Чадловски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Чадловски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′39.4″N, 20°39′22.158″E