Куќа – сопственик Ѓорѓе Карановски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Ѓорѓе Карановски
Културно добро на Македонија
АдресаКарановско Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Ѓорѓе Карановски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Карановски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′41.114″N, 20°38′59.722″E