Куќа – сопственик Русе Геговски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Русе Геговски
Културно добро на Македонија
АдресаГорно Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Русе Геговски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Геговски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′47.338″N, 20°39′05.314″E