Куќа – сопственици Иљо и Стрезо Цубалевски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Иљо и Стрезо Цубалевски
Културно добро на Македонија
АдресаЧучка Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Иљо и Стрезо Цубалевски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Цубалевски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′34.61″N, 20°39′11.11″E