Куќа – сопственик Пејчин Томовски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Пејчин Томовски
Културно добро на Македонија
АдресаСредно Маало / Упија, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Тодор Томовски, заведена под називот Куќа на Пејчин Томовски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Томовски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′38.35″N, 20°39′13.478″E