Куќа – сопственици Митре Ѓозински и Велимир Чанговски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Митре Ѓозински и Велимир Чанговски
Културно добро на Македонија
АдресаДолно Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Митре Ѓозински и Велимир Чанговски ― историска куќа во сопственост на галичките семејства Ѓозински и Чанговски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Координати: 41°35′31.016″N, 20°39′00.58″E