Куќа – сопственик Мане Шулевски (Галичник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа на Мане Шулевски
Културно добро на Македонија
АдресаДолно Маало, Галичник
ОпштинаМаврово и Ростуше
Број[1]
Запис на НИСКН

Куќата на Мане Шулевски ― историска куќа во сопственост на галичкото семејство Шулевски која е заведена како културно наследство на Македонија.

Натпис на ќошот на куќата каде се наведени годините 1870 и 1899.

Координати: 41°35′29.962″N, 20°38′59.902″E